En helt (o)vanlig lördag

Så om man nu råkar bo i en liten håla och helgen kommer utan vidare palaner än jobb, blir man lätt rastlös framåt lördagkvällen.
Så man ringer ett par samtal och får höra att de ska vara värsta röjet på den enda lokala puben. Varför inte tänker man då och sätter sig i bilen med de två pumorna man spenderar kvällen i sällskap av. Väl framme möts man av synen av de fyra alkisar som vi är så inte stolta av att ha i komunen.
Ett par samatal senare och löften om folk åker vi en runda för att fördriva tiden. Självklart förväntar vi oss att se ett par snorungar driva runt, jag menar de är lördag och som vanligt har dom ingen stans att gå... ack vad fel man kan ha. Nog att vi ser folk, flera gruppen på 7-10personer men ingen av dem är under 30.
När vi väl är tillbaka vid puben inser vi att de är dit alla går och vi bestämmer oss för att hitta på något annat.

En stunds dividerande och vi är på väg till "desperaten" för att skaka lite rumpa.
Så två kilometer utanför samhället och på en ödslig väg möts vi av inte minder än en jävla massa kor mitt på vägen!
De är bara att stanna bilen och sätta på varningsblickersen.
Så där står vi, mitt i ingenstans och kor som springer överallt. Sån tur är har man ju kompisar som vet allt om alla så jag ringer och väcker en av dessa då klockan är strax efter tolv. Han får i sin tur tag på bonden och de närmaste halvtimmen springer vi runt och motar alla kor tillbaka in i ladugården. De är synd att man inte har en bra kamera får de hade varit oslagbart att föreviga Ette som sprang runt i tå-lösa klackskor i snön.




Skam den som ger sig så strax efter ett steg vi in genom dörrarna till kvällens mål. Men eftersom inget annat gått som tänkt den kvällen va detta inget undantag. Vi tar oss ner för trapporna och hänger in våra jackor... ställer oss i kön till toan men inser snart att de är meningslöst för de som är på toaletterna är inte där för att kissa. (nackdelen med unisex toaletter) Vi drar oss bort till baren och beställer varsin läsk =O)
När vi sedan slår oss ner och blickar ut över stället inser vi att vi antagligen är ensamma denna kväll om att vara över 20år.
Ett par danser senare och envist smsand med min "man" lämnar vi stället för att sätta oss på Barnes för en bit mat.
Så en bit in på kebaben dyker min Toffel upp. Vi tjatar oss till en åktur i hans nya bil och beger oss sen hemmåt.
Vid femtiden är vi hemma och en stund senare ligger jag i sängen...
En helt vanlig ovanlig lördag.

Angels falls far




Skugga i mörker


Föraktar, förlåter, gråter


Sharader bakom ett draperi


 En stum stämma som lockar ett dövt öra till skratt


Den blindes blick på min nakna själ som sakta vitrar bort


En skugga i totalt mörker tröstar mig i dess famn







Skyddsängel


Du leder mig när jag inte ser,
Och skyddar så snart jag ber.


Med dig är allt frid,
Även när mitt hjärta är i strid.


Du får mig att känna trygg att somna,

Och all min sorg att domna.




Alla dikter som jag lägger ut här har jag skrivit själv från -98 och frammåt


Skumma kvällar och stjärnor som snart lyser!!!

Vi går mot mörkare tider då man inte längre ser sina fötter på vägen till jobbet... Kallt är de oxå fast mer blött just nu... Och mörkare kan man ju diskutera....
De handlar inte bara om ljuset då de vid denna tidpunkten börja krypa fram vem som är jul fantast och inte. Visst vi ska alla älska denna hektiska tradition med ångest för maten och presenter som ska köpas.
Men vist är de härligt att tränga in hela tjocka släckten med respektive och barn framför tven och titta på ett program som ingen uppsakattar och knäck som inte gör annat än fastnar i tänderna.
All denna hysteri för ett par dagar tycks ha gått vissa åt huvudet då julklapparna planeras i månader och dagarna inte längre räknas från advent utan midsommar.
Jag måste säga att jag nästan skrek efter att ha hört att de bara är två månader kvar till jul 5gånger på en dag. Snälla någon slappna av bland glitter och stjärnor och ta en extra pepparkaka...
Jag har planerat upp min julhelg på bästa tänkbara sätt; Jobb jobb och åter jobb... för vem kommer uppsaktta min tid mer jul eller inte än dem som inte riktigt hankar sig fram utan den.
Tro inte nu att jag är helt anti mot detta firande så jag älskar alla ljus i fönstrerna och stämmningen som så småningen infinner sig när alla varvat ner.
Mitt råd är att ta ett Djupt andertag och skåda de stjärnor som varje natt lyser över ditt tak för allt löser sig tillslut.



Stärnor som de ska vara



Synen på saker

Instängd


Att leva utan att vara,

att se utan att bli sed.

Att älska utan att älskas,

att be utan att bli bed.


Att leva i en bubbla,

där ingen tar sig in.

Att gå genom livet i en dimma,

är värkligheten min.









 

Verklighet


Och så stod du där.

Jag viste redan då att de var menat att de skulle var vi.

Men efter en tid tappade du din glans.

Sen stod de klart att vi inte var något för varan.




Vad du än gör, glöm aldrig att vara dig själv


Sömnlösa nätter med ovettiga samtal

Så att klockan tickar verkan ingen märka... vissa säger att sömn är överskattat och jag får väl erkänna mig tillhöra den skaran....
Skolarbeten ska in och jobbet ska skötas.... men ibland måste man bara slappa och när kan vara bättre än nättrena när man inte störs av telefon eller liknande...
Erkänner att jag väntar på mitt mess från sötfisen men de verkar som de får dröja till gryningen...
Skön musik och tunga ögonlock men sömnen är på mils avstånd...
Sista dagarna på APUn väntar i helgen och det är med blandade känslor... va skönt att ta sig från lägenheten om dagarna... med plugget sitter man på tok för mycket inne... 
Dikter är något som låg mig varmt om hjärtat... kommer därför lägga ut några av mina här lite då och då. De är mest mörka kännslor och tankar som inte borde ha blivit tänkta.


Jag vill bli sedd

Älskad

Och hörd.

Jag tänker

Stå här

Och skrika

Tills ni fattar

Att jag finns

Och behöver kärlek.



Livet är för kort för bullshit
Le när du är glad och gråt när du är ledsen
Men vad du än gör så va alltid dig själv


RSS 2.0